Tapas, de knabbel bij de babbel.
Dat de Spanjaarden graag feesten is al lang geen geheim meer. De avonden in het zuiderse Spanje zijn bijzonder geanimeerd en alle redenen zijn goed voor het houden van een typische Spaanse ‘fiesta’. Maar geen ‘fiesta’ zonder ‘tapas’ die het feest inluiden. Tapas zijn een soort hapjes of voorgerechten. Je hebt ze in alle soorten en gewichten, sommige zijn niet meer dan een klein hapje, andere zijn voldoende voor een hele maaltijd. Het Spaanse woord ‘tapa’ betekent deksel. Volgens de Spaanse kenners werden in bars vroeger de dranken geserveerd met een schoteltje op het glas om de vliegen eruit te houden. Een vindingrijke bareigenaar zou op het schoteltje een plakje gedroogde ham (vb de bekende serranoham), hebben gelegd om het zijn gasten naar hun zin te maken. Dit idee zou de start geweest zijn van een onuitputtelijke reeks tapas.
-
Tapasschotel Mini
Olijven, ansjovis, gedroogde tomaten, tête de moine roosjes, salami, gedroogde hesp, lookbroodjes en druiven.
-
Aperoplank
Met deze apéroplank kan je met 4 personen genieten van fijne charcuterie zoals serranoham, coppa, soorten Italiaanse salami,..., 2 soorten blokjes kaas en dipkoekjes met tapenade.
-
Tapasschotel de luxe
Olijven, ansjovis, gedroogde tomaten, sushicheese, tête de moine roosjes, salami, gedroogde hesp, lookbroodjes, druiven, blokjes kaas, tapenades, bruchetta en crackers met kruidenkaas.
-
Tapasschotel volledig maal (hoofdmaaltijd)
Idem tapas de luxe aangevuld met onder opgevulde peppadew, batoens, tapenades, artichok, gamba's... Voldoende kleine hapjes om een hele maaltijd te vullen.
Assortiment kan steeds aangepast worden.
Bij deze plateau is geen brood inbegrepen
-
Oven-heerlijke schotel
Heerlijke schotel om samen te genieten op elk gezellig moment!
De plateau bestaat uit een camembert aangevuld met rauwe hesp, chorizo, coppa,...en verschillende dipkoekjes
Zet de camembert 20 min in de oven op 180°C en smullen maar.
Ideaal voor 2 personen als hoofdmaaltijd of als apero voor 4 personen.