Tapas, de knabbel bij de babbel.

Dat de Spanjaarden graag feesten is al lang geen geheim meer. De avonden in het zuiderse Spanje zijn bijzonder geanimeerd en alle redenen zijn goed voor het houden van een typische Spaanse ‘fiesta’. Maar geen ‘fiesta’ zonder ‘tapas’ die het feest inluiden. Tapas zijn een soort hapjes of voorgerechten. Je hebt ze in alle soorten en gewichten, sommige zijn niet meer dan een klein hapje, andere zijn voldoende voor een hele maaltijd. Het Spaanse woord ‘tapa’ betekent deksel. Volgens de Spaanse kenners werden in bars vroeger de dranken geserveerd met een schoteltje op het glas om de vliegen eruit te houden. Een vindingrijke bareigenaar zou op het schoteltje een plakje gedroogde ham (vb de bekende serranoham), hebben gelegd om het zijn gasten naar hun zin te maken. Dit idee zou de start geweest zijn van een onuitputtelijke reeks tapas.

 • Tapasschotel Mini

  Olijven, ansjovis, gedroogde tomaten, tête de moine roosjes, salami, gedroogde hesp, lookbroodjes en druiven.

  € 5,50/pp
  Bestellen
 • Verwenbox van het huis (hoofdmaaltijd)

  Heerlijk genieten van kaas, vlees en tapas.

  Deze plateau is geschikt als hoofdmaaltijd.

  Een broodassortiment is niet inbegrepen (kan apart besteld worden)


   

  € 18,20/pp
  Bestellen
 • Aperoplank

  Met deze apéroplank kan je met 4 personen genieten van fijne charcuterie zoals serranoham, coppa, soorten Italiaanse salami,..., 2 soorten blokjes kaas en dipkoekjes met tapenade.


  € 35,00/st
  Bestellen
 • Tapasschotel de luxe

  Olijven, ansjovis, gedroogde tomaten, sushicheese, tête de moine roosjes, salami, gedroogde hesp, lookbroodjes, druiven, blokjes kaas, tapenades, bruchetta en crackers met kruidenkaas.

  € 9,90/pp
  Bestellen
 • Dipcarrousel

  Een assortiment aan heerlijke tapenades en een waaier aan lekkere crackers om te dippen. Geschikt voor ongeveer 4 à 6 personen

  € 45,00/st
  Bestellen
 • Tapasschotel Klassiek

  Olijven, ansjovis, gedroogde tomaten, tête de moine roosjes, salami, gedroogde hesp, lookbroodjes, druiven, queso iberico en shitake chips.

  € 7,50/pp
  Bestellen
 • Tapasschotel volledig maal (hoofdmaaltijd)

  Idem tapas de luxe aangevuld met onder opgevulde peppadew, batoens, tapenades, artichok, gamba's... Voldoende kleine hapjes om een hele maaltijd te vullen.

  Assortiment kan steeds aangepast worden.

  Bij deze plateau is geen brood inbegrepen

  € 19,90/pp
  Bestellen

Copyright © Hildes Kaasboetiek 2016

Website ontwikkeld door webpaper.be