Over ons

De kaasspeciaalzaak in Deinze

Als kind kon ik uren winkeltje spelen en droomde ik ervan om later mijn eigen kleine zaak uit te baten. Stilaan maar zeker werd mijn droom werkelijkheid. Als jobstudent bij de traiteur, de slager en de bakker kreeg ik echt de smaak te pakken. Later werkte ik 3 jaar bij een kaasmeester. In 1995 was ik er klaar voor. Als West-Vlaamse ben ik hier in Deinze mijn eigen kaasspeciaalzaak gestart.

Kazen zijn mijn passie en tevens het hoofdartikel in deze delicatesse zaak. Ik specialiseer mij in kazen die nog op de boerderij vervaardigd worden. Ik bied mijn klanten een mooi assortiment van Belgische, Nederlandse, Franse, Zwitserse, Italiaanse en in beperkte mate ook Spaanse en Engelse kazen aan. Iedere kaas is een stukje cultuur. De meeste kazen ben ik eerst zelf gaan proeven ten huize van de producerende landbouwer.

Ik heb een zwak voor “Au lait Cru kazen”. Ze zijn gemaakt uit rauwe melk en hebben een veel rijpere smaak dan de kazen op basis van gepasteuriseerde melk. Ik waak er ook over om mijn kazen “à point” te verkopen. De kaasliefhebbers weten dit sterk te appreciëren.

Hilde Demarez,
Kaasmeester

Copyright © Hildes Kaasboetiek 2016

Website ontwikkeld door webpaper.be