Een wereld vol kaas.
Een mooi assortiment kaas steeds variërend volgens het seizoen.
Onze kazen rijpen we zelf op ambachtelijke wijze in verschillende rijpingskamers, door rekening te houden met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid tot de kaas perfect op smaak is.
Voor een mooie variatie kaas, kies uit elke familie een stukje.
-
Verschillende soorten raclettekaas (pannetjes) verpakt in papier
Verschillende soorten raclettekaas (o.a. Zwitserse, Franse, gerookte, peper) in plakjes gesneden.
Wij rekenen 250g kaas per persoon. U betaalt de prijs volgens gewicht.(richtprijs 8€/pp)
-
Abdijkaas Orval
Orvalkaas is een zachte romige kaas met een pittige smaak.
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde volle koemelk -
Abondance
Hij heeft een fijne smaak met tonen van hazelnoot en een licht bittertje.
Herkomst: Frankrijk, Haute-Savoie
Melksoort: rauwe koemelk -
Affidélice Chablis 1/2
Een karaktervolle en frisse smaak, gewassen met Chablis.
Herkomst: Frankrijk, Bretagne
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Alpenbloemkaas
Heerlijke harde kaas gewikkeld in bloemenkruiden.
Herkomst: Oostenrijk
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Gruyère AOP
Harde kaas met een pikante nasmaak.
Herkomst: Zwitserland
Melksoort: rauwe koemelk -
Ami du Chambertin 1/2
Een heel pittig kaasje met een mals, gewassen korstje.
Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Melksoort: rauwe koemelk -
Après soleil
Deze kaas rijpt in een kelder die wordt overspoeld met zonlicht. Dit karakteriseert zijn harmonieuze
kaasbotersmaak met een fijn hazelnoot aroma.
Herkomst: Zwitserland
Melksoort: rauwe koemelk -
Anne-marie selderie
Heerlijke harde kaas met selder.
Herkomst: België, West-Vlaanderen
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Strafste van 't stad
Een romige kaas, aromatisch door de kruiden.
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Zwitserse raclette (sneetjes)
Lekker doorsmakende raclettekaas
Herkomst: Zwitserland
Melksoort: rauwe koemelk -
Gerookte raclette (sneetjes)
Lekkere raclettekaas omhuld met een gerookt korstje, ideaal voor in pannetjes.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Raclette met peper (sneetjes)
Raclette kaas verrijkt met peper, heerlijk pittig!
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Appenzeller Surchoix
Een fruitige harde kaas, gemaakt door kleine families hoog in de bergen in Zwitserland.
Herkomst: Zwitserland
Melksoort: rauwe koemelk -
Bleu des Causses
De bleu des Causses wordt drie tot zes maanden gerijpt, heeft een natuurlijke korst en een prachtige ivoorkleur met blauw-groene schimmelvlekken. Heeft een ronde, platte vorm en een stevige, vette en romige textuur, een een sterke geur.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: Gepasteuriseerde koemelk -
Kaasassortiment in één handig zakje (niet op een plank)
Graag zelf aan de slag? Dit kan!
Ontdek de diverse kaasfamilies in één handig zakje om jouw eigen kaasschotel te maken. (zonder garnituur)Wij rekenen 250g/pp (richtprijs 9€/pp) -
Cheesy box (bevat alles om je kaasschotel zelf te maken)
Met deze verrukkelijke kaasbox tover je in een handomdraai een heerlijke kaasschotel op tafel! Ontdek een harmonieuze mix van alle kaasfamilies, aangevuld met knapperige noten, sappige druiven, smaakvolle confituur, gedroogde vruchten en vijgenkoek. Geniet van een smaakvolle ervaring in één handige box!
-
Barista
Het is een halfharde kaas met een middenaslaag van gemalen koffie. Waarbij de korst geaffineerd is met koffie.
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Beaufort d'été A.O.P.
Een harde kaas met een diepe, volle smaak.
Herkomst: Frankrijk, Rhône Alpes
Melksoort: koemelk -
Belegen kaas (stuk)
Belegen kazen hebben een geconcentreerde pittige smaak.
Herkomst: Nederland
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Belegen kaas (sneetjes)
Belegen kazen hebben een geconcentreerde pittige smaak.
Herkomst: Nederland
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk
-
Bierkaas tripel karmeliet
Een zachte bierkaas met heerlijk driegranen bieraroma.
Herkomst: België, Oost-Vlaanderen
Melksoort: rauwe koemelk -
Bleu d'Auvergne
Een zeer volle en romige schimmelkaas.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: rauwe koemelk -
Bleu de chèvre
Een romige kaas met de typische tintelde smaak van een bleu.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde geitenmelk -
Landana chili sambal
In deze krachtige kaas zitten vurige stukjes chili.
Herkomst: Nederland
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Boerenkaas met kruiden
De kruidige geur vertaalt zich ook in de kruidige smaak. De diversiteit van de verschillende kleuren die gebruikt worden in de kruidenmix komt sterk naar boven.
Herkomst: België, Beauvoorde
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Boerentruffelkaas
Een romige boerenkaas met Italiaanse zwarte truffel. De smaak is romig met een toets van truffel.
Herkomst: Nederland
Melksoort: rauwe koemelk -
Brillat Savarin
Deze kaas heeft een geur van melk en een heerlijk sappige romigheid.
Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Brie de Meaux A.O.P.
Eén van de koningen van de Franse kaas met een milde smaak.
Herkomst: Frankrijk, Ile de France
Melksoort: rauwe koemelk -
Brokkelkaas
Een harde, pittige en pikant kaasje met zoutkristallen.
Herkomst: Nederlands
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Bruzy
Een karaktervolle en romige kaas met een gewassen korstje.
Herkomst: België, Ardennen
Melksoort: rauwe koemelk -
Buche chèvre
Deze zachte verse geitenkaas kent veel gebruiksmogelijkheden: met brood, in slaatjes en in allerlei bereidingen.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde geitenmelk -
Cailladou
Een heerlijke kaas, gemaakt van gepasteuriseerde volle melk, omgeven door een laagje Provençaalse kruiden.
Herkomst: Frankrijk, Rhône-Alpes
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Camembert
Een romige, pure kaas. Heerlijk als tussendoortje of als lunch met brood.
Herkomst: Frankrijk, Normandië
Melksoort: rauwe koemelk -
Camembert 1/2
Een romige, pure kaas. Heerlijk als tussendoortje of als lunch met brood.
Herkomst: Frankrijk, Normandië
Melksoort: rauwe koemelk -
Camembert Calvados
Een heerlijk kaas met de typische sterke Calvadossmaak.
Herkomst: Frankrijk, Normandië
Melksoort: rauwe koemelk -
Carboncino
Snij de met houtskool gecoate korst open om het zachte, bijna vloeibare midden te onthullen.
Herkomst: Italië
Melksoort: gepasteuriseerde koe-, schapen-, en geitenmelk -
Carré d'Aurillac
Een zachte schimmelkaas.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Cashel Blue
Een kaas met een romige textuur maar met een pikante smaak.
Herkomst: Ierland, Tipperary
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Castelbelbo
Deze kaas kent een harmonieus geheel van drie verschillende melksmaken, vol en romig.
Herkomst: Italië, Piemonte
Melksoort: gepasteuriseerde koe-, geiten- en schapenmelk -
Chaource
Zacht kaasje, mild van smaak.
Herkomst: Frankrijk, Champagne
Melksoort: rauwe koemelk -
Chartreux
Een kaas met een stevige, romige textuur en een duidelijke, fruitige smaak. Fluwelen smaak in de mond om fijnproevers te verleiden.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: volle rauwe koemelk -
Chaumes
Een zachte kaas, smaakt mild en fijn.
Herkomst: Frankrijk, Pyreneeën
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Chevre Bruschetta
Een zacht geitenkaasje met pittige bruchetta kruiden. (120g)
Herkomst: België
Melksoort: rauwe geitenmelk -
Chevrot 1/2
Chevrot is een zachte kaas. De smaak is kruidig en romig.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: rauwe geitenmelk -
Chimay Poteaupré
Deze kaas, met een malse en smeuïge textuur, heeft een middelsterke smaak.
Herkomst: België, Ardennen
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Coeur d'Alvignac
Een geitenkaas met een lichte, romige smaak.
Herkomst: Frankrijk, Midi-Pyrénées
Melksoort: rauwe geitenmelk -
Comté A.O.P. 18mnd
Een volle, karamelachtige smaak met een heerlijk lange, zilte nasmaak.
Herkomst: Frankrijk, Jura
Melksoort: rauwe koemelk -
Coulommiers
Een kaasje met een vrij milde en subtiele smaak.
Herkomst: Frankrijk, Ile de France
Melksoort: rauwe koemelk -
Cremeux de Bourgogne
Een kaas die werkelijk smelt in de mond. Romig en smeuïg.
Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Cremeux de Jura
Deze kaas is zeer smeuïg en een tikkeltje gezouten.
Herkomst: Frankrijk, Franche Comté
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Crottin de Chavignol A.O.P.
Een geitenkaasje met een middelsterke smaak met een stevige textuur.
Herkomst: Frankrijk, Berry
Melksoort: rauwe geitenmelk -
Tête de moine A.O.P.
Deze kaas wordt gemaakt van volle zomermelk. Hij smaakt dan ook zoet en pittig.
Herkomst: Zwitserland
Melksoort: rauwe koemelk -
Tête de moine roosjes
Deze kaas wordt gemaakt van volle zomermelk. Hij smaakt dan ook zoet en pittig. De kaas wordt traditioneel geserveerd in dunne, gekrulde roosjes.
1 roosje weegt ongeveer 10g
Herkomst: Zwitserland
Melksoort: rauwe koemelk -
Tzatziki
Een heerlijke combinatie van yoghurt, komkommer en knoflook. Smaakt lekker fris en zacht.
-
Verse kruidenkaas
Frisse, verse kruidenkaas vol verse tuinkruiden (bieslook, sjalot) met een vleugje knoflook.
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Parmigiano reggiano
Deze kaas wordt veelzijdig gebruikt in de keuken. Geraspt, als dessertkaas, in brokken geserveerd bij de aperitief. Zeer hard met een middelsterke tot sterke smaak.
Herkomst: Italië, Parma
Melksoort: koemelk -
d'Ozo miel et thym
Een zachte geitenkaas met honing
Herkomst: België, Durbuy
Melksoort: rauwe geitenmelk -
Queso Iberico
Deze kaas is hard van structuur, met een zachte toch uitgesproken smaak. Hij is romige en beetje zurig.
Herkomst: Spanje
Melksoort: koe-, schapen- en geitenmelk -
Kaltbach extra
Deze harde kaas kent een krachtige en kruidige smaak.
Herkomst: Zwitserland, Lucerne
Melksoort: rauwe koemelk -
Manchego
Deze harde schapenkaas van Spanje heeft een rijke smaak en stevige textuur. Deze kaas is perfect als onderdeel van uw tapasplank en combineert uitstekend met membrillo (kweepeergelei), wat een heerlijke balans van hartig en zoet oplevert.
Herkomst: Spanje
Melksoort: rauwe schapenmelk -
Délice de Pommard 1/2
Een verse Franse kaas verrijkt met gehakte mosterdzaadjes. Een sensatie om eens te proberen.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Délice du Poitou
Een zacht gerijpte geitenkaas met as op de korst.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde geitenmelk -
Dolce gusto
Een romige Italiaanse kaas bedekt met kruiden.
Herkomst: Italië, Piemonte
Melksoort: gepasteuriseerde schapen-, geiten- en koemelk -
Doré de Lathuy
Dit is zacht kaasje is zeer toegankelijk voor elke kaasliefhebber.
Herkomst: België, Ardennen
Melksoort: rauwe koemelk -
Drie mussen
Doordat men de melk niet pasteuriseert blijft de rijke flora intact en geeft dit extra smaak aan de kaas. Deze ambachtelijke kaas dankt zijn krachtige aroma's aan zijn eetbare korst.
Herkomst: België, West-Vlaanderen
Melksoort: rauwe biologische melk -
Emmentaler A.O.P.
Eén van de grootste kazen ter wereld met een fruitige smaak.
Herkomst: Zwitserland
Melksoort: koemelk -
Epoisses A.O.P. 1/2
De zachte kaas heeft een krachtig maar verfijnde smaak en een heerlijk kruidig aroma.
Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Etivaz Alpage A.O.P.
Een harde kaas met een pittige nasmaak.
Herkomst: Zwitserland, Bern
Melksoort: rauwe koemelk -
Feta
Feta heeft een melkachtige geur en voelt romig aan in de mond. De smaak is scherp en zout.
Herkomst: Griekenland
Melksoort: gepasteuriseerde schapenmelk -
Fontina D'aosta
Deze Italiaanse kaas uit de Aostavallei wordt gemaakt van rauwe koemelk. De zuivel is heerlijk zacht en heeft een licht fruitig karakter. Lekker als blokje bij de apéro, op uw kaasschotel, ook lekker als raclette of fondue
Herkomst: Italië
Melksoort: rauwe koemelk -
Fougerus
Een kaas met een uitgesproken, karaktervolle briesmaak.
Herkomst: Frankrijk, Ile de France
Melksoort: rauwe koemelk -
Fourme d'Ambert A.O.P.
Deze blauwaderkaas heeft een stevige textuur en een fruitige smaak.
Herkomst: Frankrijk, Auvergne
Melksoort: rauwe koemelk -
Fromage des 2 caps
Een goed afsmakende kaas, perfect passend bij een goed biertje.
Herkomst: Frankrijk, Nord-pas-de-Calais
Melksoort: rauwe koemelk -
Geitenkaas met rozijnen
Een heerlijk, fris en zoet geitenkaasje overgoten met rozijnen.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde geitenmelk -
Geitenkaas met spek (2 stuks)
Een zacht geitenkaasje gewikkeld in spek. Deze kaas is geschikt om op te warmen!
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde geitenmelk -
Gorgonzola
Halfharde blauwaderkaas met een romige, boterachtige textuur en een sterke smaak.
Herkomst: Italië, Lombardije
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Gratte Paille
Een romige kaas die als het ware smelt in de mond.
Herkomst: Frankrijk, Ile de France
Melksoort: rauwe koemelk -
Grevenbroecker (Achelse Blauwe)
De kaas heeft voor een blauwschimmelkaas een zeer laag zoutgehalte. Hij smaakt mild.
Herkomst: België, Achel
Melksoort: rauwe koemelk -
Herve (100g)
Dit pittig kaasje is zeer uitgesproken en pikant.
Herkomst: België, Hervestreek
Melksoort: rauwe koemelk -
Maigre du Nord
Deze jonge geitenkaas is lekker zacht van smaak en licht verteerbaar, bevat weinig vet
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde geitenmelk -
Jonge kaas (stuk)
Een harde kaas met een volle, smeuïge smaak.
Herkomst: Nederland
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Jonge kaas (sneetjes)
Een harde kaas met een volle, smeuïge smaak.
Herkomst: Nederland
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Kaasterkaas
Dit is een zachte hoevekaas genoemd naar het Kaasterkasteel van Rumbeke. Deze kaas wordt gewassen in een pekelbad en krijgt na een rijping van 3 à 4 weken een licht uitgesproken smaak.
Herkomst: België, Rumbeke
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Keiems bloempje met kruiden
Is een heel zacht kaasje met een bebloemd korstje en kruiden (bieslook, knoflook en peterselie), zeer mild van smaak en beperkt zoutgehalte.
Herkomst: België, West-Vlaanderen
Melksoort: rauwe koemelk -
Keiems bloempje natuur
Het is een heel zacht kaasje met een bebloemd korstje, zeer mild van smaak en een beperkt zoutgehalte.
Herkomst: België, Keiem
Melksoort: rauwe koemelk -
Langres 1/2
Zeer romig kaasje met een krachtige smaak.
Herkomst: Frankrijk, Champagne
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Leerdammer
Is een populaire klassieker, met een mild-nootachtige smaak. Deze kaas is lactosevrij en rijk aan Calcium.
Herkomst: Nederland
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Li p'tit rossê 1/2
Lekker zacht kaasje van eigen bodem.
Herkomst: België, Ardennen
Melksoort: rauwe koemelk -
Livarot A.O.P.
Deze volle kaas heeft een krachtige smaak, met hier en daar prikkelende citroentonen.
Herkomst: Frankrijk, Normandië
Melksoort: rauwe koemelk -
l'Oscar du Mouligneau
Deze kaas heeft een gewassen korst en een romige, licht uitgesproken smaak.
Herkomst: België
Melksoort: rauwe koemelk -
Maître colas
Een witte kaas dat heerlijk, smeuïg en zacht smaakt.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Maroilles 1/2
Een kaas met zachte textuur maar een uitgesproken smaak.
Herkomst: Frankrijk, Avesnois
Melksoort: rauwe koemelk -
Mimolette oud
Deze Franse oude kaas krijgt zijn mooie oranje kleur door de natuurlijke kleurstof annatto toe te voegen. Hij heeft een vreemde, nogal rubberachtige textuur. Zijn uiterlijk heeft hij te danken aan de kaasmijten. De kaas heeft een krachtige volle smaak met tonen van citrusfruit en gebrande noten.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: koemelk -
Moelleux du revard
Door de sparrenhouten ring krijgt de kaas een specifiek houtaroma.
Herkomst: Frankrijk, Rhône-Alpes
Melksoort: rauwe koemelk -
Moliterno Tartufo
Een harde, brokkelige kaas met een krachtige truffelsmaak.
Herkomst: Italië, Sardinië
Melksoort: gepasteuriseerde schapenmelk -
Montbriac
Deze blauw geaderde kaas is een zachte zuivel en heeft een grijze korst door toevoeging van plantaardige houtskool.
Herkomst: Frankrijk, Haute-Loire
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Morbier
Een kaas met een streepje houtskool binnenin. Halfhard met een milde smaak.
Herkomst: Frankrijk, Jura
Melksoort: rauwe koemelk -
Mosterdkaas
Een lekkere boerenkaas met mosterd, mierikswortel en uit.
Herkomst: Nederland
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Mozzarella bufala
Zachte frisse kaas met een zeer milde smaak.
Herkomst: Italië
Melksoort: gepasteuriseerde buffelmelk -
Mughetto
Een kaas, zacht als mascarpone met lichtpikante toets van gorgonzola.
Herkomst: Italië, Lombardije
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Munster A.O.P.
Een kaas met een zachte, gewassen korst maar een uitgesproken sterke smaak.
Herkomst: Frankrijk, Elzas
Melksoort: rauwe koemelk -
Nazareth
Een zoete kaas, vol pit met veel gebruiksmogelijkheden: in sneetjes op je brood, als aperitief in blokjes of geraspt.
Herkomst: België, Oost-Vlaanderen
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Neufchâtel
Deze kaas kent een krachtige smaak.
Herkomst: Frankrijk, Normandië
Melksoort: rauwe koemelk -
Notenkaas
Deze kaas met walnotensmaak is zacht en mild.
Herkomst: Frankrijk, Rhône-Alpes
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Oud Brugge
Een kaas met een rijke en pittige smaak.
Herkomst: België, Westhoek
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Alpenhorn
“Alpenhorn” geproduceerd in een kleine kaasmakerij in de regio van Appenzell. De geleverde melk is afkomstig van koeien met hoorns die dagelijks genieten van vers gras. De Alpenhorn maakt indruk met zijn fijne, romige zuivel en de heerlijke kruiden in de mond.
Herkomst: Zwitserland
Melksoort: rauwe koemelk
-
Oude kaas
Een pittige kaas met een harde textuur. Tijdens de rijping verliest deze harde kaas meer vocht waardoor hij een hardere textuur heeft, maar de smaak daarentegen is niet zouter.
Herkomst: Nederland
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Oudendijk Light belegen
Heeft een karaktervolle smaak van belegen kaas. Dankzij z'n lager vetgehalte kun je op een zorgeloze manier genieten van een pittige kaas en toch op de lijn letten!
Herkomst: Nederland
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Pas de Rouge
Een afsmakende, licht bittere kaas van biologische koemelk.
Herkomst: België, Oost-Vlaanderen (Sleidinge)
Melksoort: rauwe biologische koemelk -
Passendale
Natuurlijk gerijpt met eetbare korst. Licht verteerbaar door zijn luchtige gaatjesstructuur.
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Pecorino
Een harde en vrij zoute schapenkaas. De sterk zoute smaak vindt zijn oorsprong in het wassen van de kazen met zeewater tijdens de bereiding.
Herkomst: Italië, Toscanië
Melksoort: schapenmelk -
Pérail Brebis
Een zeer zacht en romig kaasje met een crèmekleurige korst.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde schapenmelk -
Pestokaas
Een briekaas met een streepje verse groene pesto binnenin.
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Platte kaas
Een magere verse kaas.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Pont l'Eveque
Een sterk geurende kaas met een zachte, gewassen korst. Een relatief milde en zoete smaak.
Herkomst: Frankrijk, Normandië
Melksoort: rauwe koemelk -
Pyramide Valençay 1/2
Een geitenkaasje met een eerste milde smaak, maar de nasmaak is scherper.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: rauwe geitenmelk -
Pyrénées
Een halfharde kaas met een milde smaak. Perfect om te serveren in plakjes of blokjes.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Reblochon A.O.P.
Deze kaas ruikt vrij sterk, maar heeft een heerlijk milde, fruitige en romige smaak.
Herkomst: Frankrijk, Haute-Savoie
Melksoort: rauwe koemelk -
Red Leicester
Harde feloranje kaas met een milde smaak.
Herkomst: Engeland
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Regal au Marc de raisin 1/2
Deze fruitige kaas is lekker zoet, omgeven door rozijntjes.
Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Regal Cranberry 1/2
Deze fruitige kaas zit een jasje van gedroogde stukjes veenbessen. Lekker zoet!
Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Robiola Bosina
Een zacht Italiaans kaasje, op basis van 2 melksoorten.
Herkomst: Italië, Piemonte
Melksoort: koemelk- en schapenmelk -
Rocchetta
Een vol en romige Italiaanse kaas.
Herkomst: Italië, Piemonte
Melksoort: gepasteuriseerde koe-,geit en schapenmelk -
Roquefort A.O.P.
Deze halfharde blauwaderkaas is stevig en glad met een sterke smaak.
Herkomst: Frankrijk, Aveyron
Melksoort: rauwe schapenmelk -
Rossini Erborinato
Een blauwe kaas die gerijpt is in de most van de Pantelleria druif en zoet rode wijn. Heeft aroma's van abrikozen en amandelen.
Herkomst: Italië
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Rosso di Langa
Een Italiaans kaasje, zeer zacht. Toch getypeerd met een toets van schaap.
Herkomst: Italië, Piemonte
Melksoort: gepasteuriseerde koe- en schapenmelk -
Roule met kruiden
Is een stronkje platte kaas, met een smeuïge textuur. Deze kaas heeft een evenwichtige smaak van knoflook en fijne kruiden.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Sable de Wissant
Een kaas met een volle typische afsmaak, bedekt met een laagje paneermeel.
Herkomst: Frankrijk, Nord-pas-de-Calais
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Olivet au poivre
Dit is een heerlijke zachte kaas in een peperjasje
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Sainte-Maure A.O.P.
Dit boomstamvormig geitenkaasje is stevig, maar smeerbaar. Het heeft een middelsterke volle smaak.
Herkomst: Frankrijk, Touraine
Melksoort: rauwe geitenmelk -
Saint-Félicien
Deze romige kaas proeft heel licht. (180gr)
Herkomst: Frankrijk, Dauphiné
Melksoort: rauwe koemelk -
Saint-Marcellin
Dit kaasje smaakt als een jonge kaas en is zeer zacht.(80gr)
Herkomst: Frankrijk, Vercors
Melksoort: rauwe koemelk -
Saint-Nectaire A.O.P.
Deze kaas is stevig, maar soepel met een schimmelige geur en een milde smaak.
Herkomst: Frankrijk, Auvergne
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Cremeux de Bourgogne fourré à la truffe
Zeer romig kaasje met een heerlijke truffelsmaak.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Camembert di bufala
Heeft een zacht witte korst en is gemaakt van buffelmelk. Deze kaas heeft dankzij het gebruik van de buffelmelk een romige en zachte smaak.
Herkomst: Italië
Melksoort: gepasteuriseerde buffelmelk -
Crème de gorgonzola
Dit is een uitzonderlijke Gorgonzola die door zijn smeuïge rijping geserveerd wordt uit een houten doos. De mooie, zachte smaak spreekt zelfs mensen aan die minder van blauwschimmel houden. Er werd jaren aan het recept gesleuteld om zo een mooie, lopende kaas te krijgen zonder dat deze te sterk wordt.
Herkomst: Italië, Lombardije
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Comté oud (30mnd gerijpt)
Deze pittige kaas rijpt gedurende 30 maanden om fijnproevers maximaal plezier te bezorgen.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: rauwe koemelk -
Couronne de Touraine
Een Franse gerijpte geitenkaas uit de Loire met een lichte korst, die bedekt wordt met een dun laagje as.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: rauwe geitenmelk -
Schlossberger Alt
Heerlijk pittig! ideaal voor bij een aperitiefje.
Herkomst: Zwitserland
Melksoort: rauwe koemelk -
Shropshire
Een stevig kaasje, ietwat kruimelig. De kaas heeft tonen van wijn en citrusfruit, maar de nasmaak is zoet.
Herkomst: Engeland
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Stilton
Een halfharde blauwaderkaas met een pittige smaak.
Herkomst: Groot-BrittanniëMelksoort: gepasteuriseerde koemelk
-
Taleggio Bufaletto
Deze kaas is één van de oudste gewassenkorstkazen. De kaas smelt in de mond en smaakt heerlijk vol. Ook ideaal om te smelten of om in gerechtjes te gebruiken.
Herkomst: Italië, Lombardije
Melksoort: gepasteuriseerde buffelmelk -
Timanoix 1/2
Deze kaas met een donkerbruine eetbare korst is gewassen in de notenlikeur. Overheerlijk!
Herkomst: Frankrijk, Bretagne
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Toine
Een karaktervolle kaas, versiert met roze peper en gemaakt van biologische koemelk.
Herkomst: België, Oost-Vlaanderen
Melksoort: rauwe biologische koemelk -
Ananaskaas
Een zachte kaas met een uitgesproken ananassmaakje.
Herkomst: Denemarken
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Tomette de Provence
Een zacht geitenkaasje dat wordt overgoten met olijfolie waardoor hij een typische smaak krijgt.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde geitenmelk -
Tomme de Savoie
Deze rustieke kaas is halfhard. Een heerlijk zoete smaak, ideaal te serveren met brood en salade. Gegrild smaakt hij ook heerlijk.
Herkomst: Frankrijk, Haute-Savoie
Melksoort: rauwe koemelk -
Trou du Cru
Dit kaasje heeft een pittige smaak, sterk afsmakend naar Epoisses.
Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Troyes aux herbes
Deze zachte, smeerbare kaas is romig en gekruid.
Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Verse geitenkaas
Deze schitterende gerijpte geitenkaas smelt op de tong. Verse geitenkaas is gemaakt van 100% geitenmelk. Hierdoor is de geitenkaas mild en fris van smaak.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: geitenmelk -
Witte van Rotselaar
Een ambachtelijke kaas met een frisse licht-zure geitensmaak.
Herkomst: België, Hoge Ardennen
Melksoort: gepasteuriseerde geitenmelk -
Koppige vent
Heerlijke paterskaas gemaakt op de hoeve.
Herkomst: België, West-Vlaanderen, Veurne
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Waller Fenegriek
Harde hoevekaas met fenegriekzaadjes, heerlijke notensmaak.
Herkomst: België
Melksoort: koemelk -
Mont des Cats
Deze Franse trappistenkaas is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk, geproduceerd in de eigen kaasmakerij van de abdij. Hij smaakt heerlijk zacht en romig
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk
-
Ossau Iraty
Deze kaas heeft een bruine natuurkorst met een korrelige structuur en heeft een nootachtige smaak.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: gepasteuriseerde schapenmelk -
Dulses met zeewier
Deze halfharde kaas is heerlijk zacht met dulses of rood zeewier uit Bretagne. De smaak is vol, zeer aromatisch en heeft een fris zoute smaak met een lichte looktoets.
Herkomst: België
Melksoort: biologische rauwe koemelk -
Mekkertaler gatenkaas
Een overheerlijke gatenkaas van geitenmelk met een licht zoete smaak. Deze wordt gemaakt op de Mèkkerstee in Nederland.
Herkomst: Nederland
Melksoort: geitenmelk
-
Chevre honingbloem
Herkomst: België
Melksoort: rauwe geitenmelk
Deze heerlijke geitenkaas wordt eerst gemarineerd in de honing om vervolgens in gedroogde bloemenmix gewikkeld te worden. Smaakt zoet en oogt mooi op uw kaasplank.
-
Pater Lievens light
Halfharde magere hoevekaas. De kaas heeft een zachte, pittige, aangename nasmaak.
Herkomst: België, Rumbeke
Melksoort: gepasteuriseerde magere koemelk -
Moerduiveltje Italiaanse kruiden
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk
Het moerduiveltje met Italiaanse kruiden brengt het zonnetje op tafel.
Moerduiveltje is een heerlijke zachte kaas met een donsachtig wit uitzicht met een eetbare korst van Italiaanse kruiden.
-
Keiems bloempje fenegriek
Het is een zacht biologisch kaasje met toevoeging van fenegriek. Fenegriek is een inheems kruid en heeft een lekkere notensmaak.
Herkomst: België, Keiem
Melksoort: rauwe koemelk -
Parmigiano reggiano gemalen
Deze kaas wordt veelzijdig gebruikt in de keuken. Geraspt, als dessertkaas, in brokken geserveerd bij de aperitief. Zeer hard met een middelsterke tot sterke smaak.
Herkomst: Italië, Parma
Melksoort: koemelk -
Emmentaler A.O.P. gemalen
Eén van de grootste kazen ter wereld met een fruitige smaak. Lekker gemalen voor in uw bereidingen.
Herkomst: Zwitserland
Melksoort: koemelk -
Rocamadour
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: rauwe geitenmelk
-
Chevre cuberdon
Zacht romig geitenkaasje gevuld met cuberdon en een zoete frambozen smaak.
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde geitenmelk
-
Chevre fleuret
Afkomst: Frankrijk
Melksoort: rauwe geitenmelk
-
Flandrien jong light (stuk)
Deze kaas bevat maar liefst 30% minder vet dan Goudse kaas.
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk -
Flandrien jong light (sneetjes)
Deze kaas bevat maar liefst 30% minder vet dan Goudse kaas.
Herkomst: België
Melksoort: koemelk -
Alta Badia
De smaak is lekker pittig en vol.
Herkomst: Italië
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk
-
Der Scharfe Maxx
Hij rijpt 5 à 6 maanden en is nootachtig en lekker pittig van smaak, pikant maar toch zacht. Het geheim? De kaasmaker voegt een flinke scheut van de beste Zwitserse room toe.
Herkomst: Zwitserland
Melksoort: rauwe koemelk
-
Cossanella
Herkomst: Italië
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk
-
Le Rondin d'Alvignac
Dit is een met de hand gemaakt geitenkaasje uit Quercy in de Pyreneeën. U proeft dan ook de authentieke smaak van de kaas zoals die generaties geleden reeds werd gemaakt.
Herkomst: Frankrijk
Melksoort: rauwe geitenmelk
-
Merx gekruid
Is een bolvormig raspkaasje.
Tijdens de bereiding wordt aan de wrongel fleur de sel, zwarte peper, knoflook toegevoegd. daarna worden de kaasjes bij het opbollen omhuld met een mengsel van gedroogde bloemetjes.
Heerlijk om te raspen op al uw bereidingen o.a. salade, steak,...
-
Groenentaler
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk
-
Full Moon
“Full Moon”: Deze harde Deense kaas dankt zijn naam aan zijn grimmige kaaskorst die doet denken aan het maanoppervlak met zijn heuvels en dalen, plooien en kraters. Deze kazen worden opgeslagen in de kalksteengrot van Hjerm en rijpen er gedurende tien maanden waar ze hun aparte schimmelkorst ontwikkelen. Op de Food Contest in 2019 werd de Full Moon kaas bekroond met de prestigieuze Gourmet Aword. De jury motiveerde de prijs met de woorden “kaaskunst van wereldklasse- iets buitengewoons
Herkomst: Denemarken
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk
-
Landloperke
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk
Een type Torta del Casar maar dan uit België.
Heerlijk zacht van binnen met een uitgesproken volle smaak, lekker om uit te lepelen.
-
Vagebolleke
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk
De kaas heeft een natuurlijke korst die gewassen wordt met verfijnde affinageculturen. Hij wordt jong gegeten en heeft een zachte, smeuiige smaak. De kaas heeft de status 50+ omwille van het hoge natuurlijke vetgehalte in de jersey melk.
-
Bel Paese
Herkomst: Italië
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk
Bel Paese is een origineel Italiaans smeltkaasje die gemakkelijk smeerbaar is op stokbrood of toast.
-
Cheddar Farmhouse
Herkomst: Verenigd Koninkrijk
Melksoort: gepsteuriseerde koemelk
-
Marechal
Herkomst: Zwitserland
Melksoort: rauwe koemelk
-
Boerenkaas Schep oud
Heerlijk boerderijkaas, zachte zuivel met een pittige smaak
Herkomst: Nederland
Melksoort: Gethermiseerde koemelk
-
L' Ecume de Wimereux 1/2
Romig en smeuïg zijn de sleutelwoorden van deze kaas met een dunne witte korst. Een eerbetoon aan het zeeschuim van Wimereux, een lichtzoute smaak die steeds een beetje sterker wordt naarmate men de kaas laat rijpen.
Herkomst: Frankrijk ,Nord-Pas-de-Calais
Melksoort: Rauwe koemelk -
Kaaskroket
Ontdek deze heerlijke kaaskroketten.
Je bakt ze met een krokant jasje, de binnenkant is heel smeuïg.
Enorm lekker en helemaal van bij ons!
-
Grand Plaisir (type brugse blomme)
Deze lactosevrije half harde kaas is zacht en romig van smaak.
Herkomst: België
Melksoort: gepasteuriseerde koemelk
-
Lotenhulle Rouge
Deze hoevekaas heeft een licht vochtige korst van natuurlijk roodflora. Vlak daaronder is het zuivel lichtgeel, met een smeuïg zachte textuur. In het midden is het zuivel compact, met enkele oogjes. Deze kaas heeft toetsen van hooi, beukennootjes, kastanjes en een aangenaam zoetje. Naarmate de kaas langer rijpt, wordt de structuur smeuïger en romiger en de smaak nadrukkelijker.
Herkomst: België
Melksoort: koemelk
-
Aarewasser
Deze Zwitserse kaas vernoemd naar de Aare-vallei, wordt gewassen met puur bronwater tijdens de productie. Deze halfharde koemelkse kaas heeft een milde, romige smaak met tonen van gras en een vleugje paddenstoel. Tijdens de winter intensiveert de smaak door de ontwikkeling van grijze flora, wat resulteert in een rijkere ervaring van de rauwe melk.
Herkomst: Zwitserland
Melksoort: Rauwe koemelk